Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

To μυστικό των αδύνατων ανθρώπων: Φάτε πριν… να φάτε


Φανταστείτε να είστε στην δουλειά και ένας συνάδελφος να φέρνει ένα κουτί λαχταριστά ντόνατς και να τα βάζει ακριβώς μπροστά σας. Τι κάνεις, δεν παίρνεις ένα (δύο, τρία); Συνήθως ναι, αλλά αυτή τη φορά δοκιμάστε κάτι άλλο. Πριν αρπάξετε ένα ντόνατ και το καταβροχθίσετε, σταματήστε, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε να το τρώτε, αργά.



Ναι οκ, οι υπόλοιποι συνάδελφοι μπορεί να σας κοιτάξουν λίγο περίεργα, αλλά δεν ξέρουν πως με αυτόν τον τρόπο θα φάτε πολύ λιγότερο από αυτούς ή και καθόλου και θα διατηρήσετε την σιλουέτα σας. Μια πρόσφατη έρευνα στο περιοδικό Science έδειξε πως οι άνθρωποι που βρέθηκαν μπροστά σε μια σακούλα σοκολατάκια και πριν τα φάνε, φαντάστηκαν να τρώνε 30 από αυτά, ένα ένα, κατέληξαν να φάνε πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτούς που «βούτηξαν» μέσα στη σακούλα χωρίς δεύτερη σκέψη.



Οι ερευνητές συμπέραναν πως η επαναλαμβανόμενη εικόνα του να τρως κάτι στο μυαλό σου σε κάνει να συνηθίζεις το φαγητό πριν καν το φας, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά την όρεξή σου για αυτό. Ή, αρκετές φορές, μπορεί απλά μετά από τόση σκέψη να συνειδητοποιείς τι θα κάνει στο σώμα σου ένα σοκολατένιο ντόνατ (και όσα ακολουθήσουν) που απλά απαγορεύεις στον εαυτό σου να το φάει!



Πηγή: queen.gr

Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου