Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ποιο είναι το χρώμα της ψυχολογίας σου; Για δες...

Κόκκινο
Αν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή χρησιμοποιήστε κόκκινο. Είναι το πρώτο χρώμα που κοιτάζουμε και είναι το χρώμα της ενέργειας. Σχετίζεται με την κίνηση και τον ενθουσιασμό. Τα κόκκινα ρούχα προσθέτουν μερικά κιλά αλλά δεν αφήνουν να περάσεις απαρατήρητος. Το κόκκινο είναι το σύμβολο της ζωής, γι΄ αυτό το λόγο το επιλέγουν οι νύφες στην Κίνα! Είναι επίσης το χρώμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στις γιορτές αγάπης.
Μαύρο
Μαύρο είναι το χρώμα της εξουσίας, της δύναμης και της σταθερότητας. Είναι ένα χρώμα που σχετίζεται με τη νοημοσύνη και την εξυπνάδα. Επίσης τα μαύρα ρούχα αδυνατίζουν. Είναι όμως σκοτεινό και μερικές φορές σχετίζεται με το κακό. Στη Δύση το μαύρο χρώμα εκφράζει και τη στεναχώρια. Αναφερόμαστε σε ένα «σοβαρό» χρώμα που προκαλεί δυνατά συναισθήματα.
Γκρι
Στο γκρι βλέπουμε το πρακτικό, το διαχρονικό, το μέτρο και τα σταθερά πράγματα της ζωής. Υπερβολικό γκρι χρώμα σε οδηγεί σε μηδενικά συναισθήματα, αλλά μια σταγόνα γκρι στην παρουσία των προϊόντων, δημιουργεί μια αίσθηση σταθερότητας και σιγουριάς στον καταναλωτή. Οι αποχρώσεις του γκρι σχετίζονται και με δυσάρεστα  συναισθήματα, γηρατειά και αποπροσανατολισμό. Το ασημί ωστόσο, το γυαλιστερό γκρι, συχνά δίνει την αίσθηση της βοήθειας και του δυνατού χαρακτήρα.
Κίτρινο
Το έντονο κίτρινο συμβολίζει το γέλιο και την ευτυχία. Το άτομο που περιτριγυρίζεται από κίτρινο χρώμα είναι αισιόδοξο γιατί ο εγκέφαλος εκκρίνει περισσότερη σεροτονίνη (χημική ουσία του εγκεφάλου που μας κάνει να νιώθουμε καλά). Σχετίζεται με την αισιοδοξία αλλά προσοχή όταν είναι έντονο, γιατί έρευνες έδειξαν ότι τα μωρά κλαίνε περισσότερο στα κίτρινα δωμάτια. Κάποιες αποχρώσεις του, έχουν συνδυασθεί με τη δειλία αλλά οι χρυσές αποχρώσεις με την υπόσχεση ότι θα έρθουν όμορφες στιγμές.
Μωβ
Τι χρώμα ήταν τα ρούχα που φορούσαν οι βασίλισσες και οι βασιλιάδες; Ναι λοιπόν, ήταν μωβ! Το πιο βασιλικό μας χρώμα που συμβολίζει τον πλούτο, την ευημερία και την κουλτούρα. Αυτό το χρώμα διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα ως προς τη λύση προβλημάτων. Ωστόσο η υπερβολική χρήση του μπορεί να δείχνει τεχνητή. Η προσεχτική χρήση του μωβ αφήνει μια δόση μυστηρίου, σοφίας και σεβασμού. Όλες τις  αποχρώσεις του μωβ συνηθίζουν να φορούν νεαρά κορίτσια στην εφηβεία.
Μπλε
Ρωτήστε τους γύρω σας ποιο είναι το αγαπημένο τους χρώμα και η πλειοψηφία θα απαντήσει το μπλε. Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη είναι μπλε, ουρανός-θάλασσα.
Όταν κοιτάζουμε το μπλε βασικά παράγονται στο σώμα κάποιες χημικές ουσίες που μας ηρεμούν, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Μερικές αποχρώσεις δημιουργούν το συναίσθημα της παγωνιάς και της παραμέλησης. Το μπλε σχετίσθηκε με την σταθερότητα, την ανεξαρτησία, τη σοφία και την πίστη.
Πορτοκαλί
Το πιο φανταχτερό χρώμα στον πλανήτη! Το πορτοκαλί συνδέεται με τις χαρούμενες και αστείες στιγμές μας. Με μέρες γεμάτες ενέργεια και ζεστασιά. Συμβολίζει επίσης τις φιλοδοξίες μας. Δεν υπάρχει τίποτα το ήρεμο σε αυτό το χρώμα!
Λευκό
Για την πλειοψηφία του κόσμου το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας, εξ ου και τα λευκά νυφικά. Είναι το χρώμα της καθαριότητας και της ασφάλειας που δίνει το ανοιχτό και λευκό φως. Κοιτάζοντας το λευκό χρώμα αντιλαμβανόμαστε επίσης την απουσία χρώματος και την ουδετερότητα. Σε ορισμένα ανατολικότερα μέρη του κόσμου το λευκό σχετίζεται με το πένθος. Πρόκειται για την συμπίεση όλων των χρωμάτων στο χρωματικό φάσμα.
Πράσινο
Το χρώμα της ανάπτυξης, της φύσης και των χρημάτων. Ένα ήρεμο χρώμα, ιδιαίτερα ευχάριστο στις αισθήσεις. Το σκούρο πράσινο είναι συνδεδεμένο με έννοιες όπως, συντηρητισμός, αρρενωπότητα και πλούτος. Τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν πράσινο φως στα δωμάτια γιατί θέλουν ένα ήρεμο περιβάλλον για τους ασθενείς. Σχετίζεται επίσης με τη ζήλεια, την καλή τύχη, τη γενναιοδωρία και τη γονιμότητα. Επίσης χρησιμοποιείται για να συμβολίσει την ειρήνη, την αρμονία, την καλή ενέργεια και τη στήριξη.
Καφέ
Το καφέ είναι το χρώμα της αξιοπιστίας, της σταθερότητας και της φιλίας. Όλο και περισσότεροι το επιλέγουν πια ως το αγαπημένο τους χρώμα. Είναι το χρώμα της γης, ποιο θα μπορούσε να συμβολίζει καλύτερα την σταθερότητα λοιπόν. Σχετίζεται με ό, τι είναι φυσικό και οργανικό. Προσοχή όμως γιατί στην Ινδία είναι το χρώμα του πένθους.
Πηγή: infospoudes.gr                                                  Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντίνος Παπαμαργαρίτης 

Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου