Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τι μπορεί να προκαλέσει η έλλειψη σεξ;

Πόσο καιρό μπορείς να αντέξεις χωρίς να κάνεις σεξ… μέχρι να φτάσει στο σημείο η αποχή να επηρεάζει και να… επιδρά στη συνολική σου υγεία; Πόσο καλά γνωρίζεις το σεξουαλικό σου ρολόι; Μπορείς να καταλάβεις πότε το σώμα σου ζητάει το σεξ; 

Όταν χρειάζεσαι το σεξ μπορείς να ηρεμήσεις και να το «ξεχάσεις» με κάποιες τρυφερές χειρονομίες του/της συντρόφου σας, ή χρειάζεσαι κανονική επαφή για να ικανοποιηθείς; Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τέτοιες ερωτήσεις, δημιουργούνται συχνά συγκρούσεις οι οποίες οφείλονται στη διαφορά της συμπεριφοράς και των σεxουαλικών αναγκών μεταξύ των ανθρώπων.

Το σώμα σου «λέει» πότε χρειάζεται σεξ: Ίσως είναι εύκολο να αγνοηθούν τα σήματα που στέλνει το σώμα σου σχετικά με την ανάγκη να κάνεις σεξ,καθώς πολλές φορές τα «μπερδεύεις» με άλλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητα. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταλάβεις είναι να παρατηρήσεις πόσα και ποια αρνητικά συναισθήματα εξαφανίζονται αμέσως μετά το σεξ. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι το σεx δεν είναι πάντα υπόθεση για «δύο», με άλλα λόγια, μπορείς να βάλεις και τον αυνανισμό στο πρόγραμμα.

Οι αντιδράσεις: Μία σχεδόν ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή μπορεί να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις οι αντιδράσεις μπορεί να είναι σωματικά και ψυχολογικά σοβαρές: φαγούρα στο δέρμα, εκνευρισμός, θυμός κ.ά. Μπορεί ακόμα να πληγώσεις τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου,συναισθηματικά ή ακόμα και σωματικά, επειδή δεν «ακουσες» την έκκληση του σώματός σου για σεξ.

«Χρειάζομαι σεξ» Όταν θα φτάσεις στο σημείο να καταλαβαίνεις απόλυτα το μήνυμα που στέλνει το σώμα σου:«Χρειάζομαι σεξ» θα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις τις φάσεις που παρατηρούνται αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα. Εάν το καταφέρεις θα μπορέσεις να εμποδίσεις τις όποιες κακές αντιδράσεις.

Φυσικά, αυτές οι φάσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτώνται από ορισμένους παράγοντες όπως, η ηλικία, το φύλο, ο τρόπος ζωής,η φυσική κατάσταση,η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση κ.ά. Γενικά θα πρέπει να βρεις το χρόνο για να «ψάξεις» τον εαυτό σου, το σώμα σου,τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου και έτσι θα καταλάβεις πότε θα πρέπει να πάρεις τη «δόση» σεx που σου λείπει…

Πηγή: mydislike.blogspot.gr

Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου