Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν παντρευτείς για να αποφύγεις το διαζύγιο

Το να παντρευτείς για πρώτη φορά είναι ένα τεράστιο βήμα στη ζωή σου όπως και στη ζωή κάθε ανθρώπου. Όταν ήσουν κοριτσάκι φανταζόσουν τον εαυτό σου με νυφικό, οι γονείς σου επιμένουν να κάνεις το μεγάλο βήμα και η ηλικία σου σχεδόν το επιβάλλει.

Παρόλα αυτά το 40% - 50% των πρώτων γάμων καταλήγει σε διαζύγιο. Προφανώς και κανένα ζευγάρι δε σκέφτεται ότι ίσως χωρίσει όταν σχεδιάζει το γάμο του αλλά οι στατιστικές λένε πως ίσως θα έπρεπε. Το διαζύγιο μπορεί να σε καταρακώσει ψυχολογικά και να καταστρέψει την αυτοεκτίμησή σου. Μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά σου και να σε οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή.

Το να επιλέξεις το σωστό σύντροφο είναι το κλειδί για να νικήσεις τις στατιστικές. Διάβασε, λοιπόν, τα 6 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις πριν παντρευτείς έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποφύγεις το διαζύγιο.


1. Ο γάμος δεν είναι ο στόχος
Ο στόχος είναι να δημιουργήσεις έναν γεμάτο και πλήρη γάμο. Η τελετή του γάμου είναι απλά το ξεκίνημα μίας δια βίου σχέσης η οποία βασίζεται σε κοινές αξίες και στόχους. Στις μέρες μας, βέβαια, λόγω του ότι ένας γάμος για να γίνει χρειάζεται αρκετά χρήματα και μόνο το ότι κατάφερες να τον κάνεις είναι ένα επίτευγμα. Παρόλα αυτά το πραγματικό επίτευγμα είναι να τηρείς καθημερινά τους όρκους σου. Να είσαι δίπλα στο σύντροφό σου και στα καλά και στα κακά, να τον αγαπάς χωρίς όρους μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος.

Σίγουρα το να είναι η τελετή του γάμου ο στόχος σου είναι πολύ πιο εύκολο και μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα και σχετικά εύκολα. Αν βέβαια δεν συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά έχει αξία σε ένα γάμο, οι πιθανότητες να γιορτάσεις τα 50 χρόνια γάμου είναι πολύ λίγες.


2. Επένδυσε περισσότερα στο μήνα του μέλιτος απ’ότι στην τελετή του γάμου
Η αλήθεια είναι πως δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην τελετή. Το όλο θέμα έχει γίνει μία τεράστια βιομηχανία με έναν μέσο γάμο να κοστίζει περίπου 30000 ευρώ. Όσο για το σχεδιασμό του αυτός διαρκεί τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι φίλοι και η οικογένεια προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα το γάμο των ονείρων σου και εσύ θέλεις όλα να είναι τέλεια. Τίποτα, όμως, δεν είναι τέλειο. Οι προσδοκίες της κοινωνίας σχετικά με το τι θα έπρεπε να σημαίνει ένας γάμος πολλές φορές γίνονται πιο σημαντικές από αυτό που πραγματικά είναι ο γάμος: ο εορτασμός της αγάπης δύο ανθρώπων και της αφοσίωσης του ενός στον άλλον.

Παρόλο που το πάρτι του γάμου είναι σημαντικό, ακόμα πιο σημαντικός είναι ο μήνας του μέλιτος όπου αρχίζεις να κάνεις πραγματικότητα όλα όσα ορκίστηκες ότι θα κάνεις ως σύζυγος. Εκεί γίνονται τα πρώτα βήματα που θα αποτελέσουν το υπόβαθρο της υπόλοιπης κοινής ζωής σας. Και επειδή από εκεί και μετά θα είναι δύσκολο να βρείτε τόσο χρόνο μόνοι σας χαρείτε το όσο περισσότερο μπορείτε.


3. Αυτά που δε σου αρέσουν στον σύντροφό σου είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που σου αρέσουν
Όλα όσα δεν σου αρέσουν στον σύντροφό σου πριν από το γάμο, μετά το γάμο θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Το να μη δίνεις σημασία σε αυτές τις μικρές ενοχλήσεις πριν από το γάμο σκεπτόμενη ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά μετά, δεν πρόκειται να σε οφελήσει σε τίποτα. Όλοι ξέρουν πως η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη σχέση. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αναγνώρισε τα ελαττώματα του συντρόφου σου και σκέψου αν μπορείς να ζήσεις με αυτά. Αν δεν μπορείς να το κάνεις τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν αποφασίσεις να περάσεις όλη σου τη ζωή μαζί του.


4. Δίξε τον πραγματικό σου εαυτό
Κανείς δεν είναι τέλειος.. ούτε και εσύ. Το να μοιραστείς τον αυθεντικό εαυτό σου με τον σύντροφό σου είναι ένα υπέροχο δώρο και του παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να καταλάβει αν η αγάπη σας θα αντέξει στο χρόνο. Έτσι, παρόλο που κάποιες συνήθειές σου μπορεί να θεωρείς ότι σε ντοπιάζουν, είναι καλύτερα να τις ξέρει ο σύντοφός σου πριν το γάμο παρά να τις μάθει μετά και να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να ζήσει με αυτές.


5. Οι επιτυχημένοι γάμοι χρειάζονται δουλειά
Ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η αγάπη πολλές φορές δεν αρκεί. Η καθημερινότητα μπορεί μερικές φορές να μας κάνει να ξεχνάμε τι πραγματικά έχει αξία. Στο πέρασμα του χρόνου μπορεί να αρχίσεις να θεωρείς δεδομένο τον σύντροφό σου και αυτό είναι μεγάλο λάθος. Οι μεγάλες αλλαγές - όπως είναι ο ερχομός ενός παιδιού, η αγορά ενός σπιτιού, η αλλαγή δουλειάς - δοκιμάζουν μία σχέση με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς. Παρόλο που αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι υπέροχες, αλλάζουν κατά πολύ τη σχέση ενός ζευγαριού. Προσπάθησε να είσαι παρούσα στη σχέση σας. Να είσαι ειλικρινής μαζί του, να γελάτε μαζί και να νιώθετε ευγνωμοσύνη ο ένας για τον άλλον καθημερινά.


6. Τα διαζύγια είναι ακριβά και οδηγούν σε μοναξιά
Τυπικά το να πάρεις διαζύγιο κοστίζει περίπου όσο και το να παντρευτείς. Αν έχεις και παιδιά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Κατά τη διάρκεια του γάμου εσύ και ο σύντροφός σου αποκτάται κοινή περιουσία και αγοράζετε πολλά πράγματα μαζί. Όταν ένας γάμος διαλύεται, τα πάντα μοιράζονται. Έτσι, σίγουρα η οικονομική σου κατάσταση δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν πριν πράγμα που θα σε αναγκάσει να δουλεύεις ακόμα περισσότερο για να τα βγάλεις πέρα. Όσο για τους φίλους που αποκτήσατε με τον σύζυγό σου μετά το γάμο σας αυτοί θα πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο. Ξαφνικά μένεις μόνη σου, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις μεγαλώσει και προσπαθείς να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου μόνη σου. Ο γάμος μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση αλλά το διαζύγιο είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου