Κάθε φαινόμενο όσο περίεργο κι αν μοιάζει, έχει περιοδική εμφάνιση στο χρόνο. Τα πάντα κινούνται σε ένα φαύλο κύκλο, επαναλαμβάνοντας και διατηρώντας την ουσία των πραγμάτων. Ακόμη και το κράμα της προσωπικότητας του κάθε ατόμου, κουβαλιέται στο DNAαπό γενιά σε γενιά. Μπορεί να εξελίσσετε, να λειτουργεί αφαιρετικά ή εξελικτικά ανάλογα με τις συνθήκες, αλλά η στόφα μένει η ίδια, κληρονομική. Στο αιώνιο ερώτημα, τι είναι αυτό που διαχωρίζει τα δύο φύλλα ψυχικά, τι είναι αυτό που δημιουργεί ένα αγεφύρωτο χάσμα στο νου του αρσενικού και του θηλυκού…. Τι είναι τελικά αυτό που θέλουν οι γυναίκες και γιατί δεν το ανακαλύπτουν οι άντρες, θα το διερευνήσουμε μόνο αν μεταφερθούμε πίσω. Πολύ πίσω, στην αρχή.
Όταν η Εύα έδωσε το μήλο στον Αδάμ, δεν το έκανε για να εξελίξει την ανθρώπινη μοίρα. Η άποψη του προσχεδιασμένου Θεόπνευστου έργου, με τους πρωτόπλαστους να αμαρτάνουν για να δημιουργηθεί το ανθρώπινο γένος, είναι παραμύθια για παιδιά. Η Εύα σε καμία περίπτωση δεν ήταν ένας ρόλος, μία άβουλη παρουσία με μόνο σκοπό να τιμωρηθεί και να αναπαραχθεί. Η Εύα ήταν γκόμενα, ήταν γυναίκα και κάθε γυναίκα που σέβεται τη φύση της, οφείλει να είναι μοιραία τύπισσα. Η προσπάθεια της να πείσει τον Αδάμ να κάνει κάτι παράνομο, υποδηλώνει την πολυπλοκότητα του γυναικείου μυαλού. Φάε το παράνομο μήλο, έμμεσα ερμηνευόταν ως, πείσε με πως είσαι γνήσιο αρσενικό και πως έχεις τον τσαμπουκά να αντισταθείς στα θηλυκά καμώματα. . Φάε το παράνομο μήλο, έμμεσα ερμηνευόταν ως, φάτο να τελειώνουμε γιατί ξέρω πως θα το φας και κατά συνέπεια, δεν έχει κανένα νόημα να μένω κλεισμένη εδώ μαζί σου. Αν ο Αδάμ δεν ήταν τόσο διαχρονικός τύπος άντρα, δηλαδή μαλάκας, το θηλυκό σήμερα θα ήταν ευτυχισμένο. Το θηλυκό όχι η γυναίκα….
Οι γυναίκες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, αυτές που είναι γεννημένες για μάνες, αυτές που είναι straightθηλυκά και αυτές που είναι κουτοπόνηρες και χαζές. Κάθε κατηγορία απαιτεί τελείως διαφορετικό χειρισμό και στοχεύει σε διαφορετικές ανδρικές μάζες. Οι πρώτες ικανοποιούνται με τη ρουτίνα και η μόνη έκρηξη αδρεναλίνης που μπορεί να βιώσει το σκαρί τους, είναι να πάνε το σαββατόβραδο στα μπουζούκια. Οι τελευταίες είναι κωμικοτραγικές, μιμούνται κακόγουστα πότε τη πρώτη και πότε τη δεύτερη κατηγορία. Όταν είναι νέες το μόνο τους μέλημα είναι να εντυπωσιάσουν και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να γελοιοποιούνται. Όσο μεγαλώνουν όμως τείνουν να αφομοιωθούν από τις πρώτες, τα καταφέρνουν και ζουν κι αυτές καλά και εμείς καλύτερα… Εκείνες που έχουν το πρόβλημα είναι οι άλλες, αυτές της δεύτερης κατηγορίας, οι αυθεντικές, οι γνήσιες, οι απόγονοι της Εύας.
Τα ατόφια θηλυκά στην εποχή μας είναι λίγα. Παρ’ όλα αυτά, όταν κανείς αναφέρεται στα επικοινωνιακά προβλήματα άνδρα και γυναίκας, αυτές εννοεί. Το να είσαι απόλυτη γκόμενα, είναι υπόθεση, είναι πρόκληση. Ο όρος θηλυκό θα έπρεπε να διεκδικείται από μία γυναίκα όταν διαθέτει σε υπερθετικό βαθμό μυαλό, αισθήματα και βούληση. Αυτές οι γυναίκες αν και μοναδικές, αν και περιορισμένες, είναι κατά πάσα πιθανότητα δυστυχισμένες. Για να μπορέσει ένας άντρας να παίξει στα ίσα μια παρτίδα με ένα τέτοιο αντίπαλο, πρέπει να είναι άντρας. Ο άντρας που θα την καψουρέψει πρέπει να είναι μάτσο.
Δυστυχώς αυτοί οι άντρες είναι λίγοι, πολύ ποιο λίγοι από τα κακόμοιρα θηλυκά μαγκάκια, για να φτάνουν….
Το αρσενικό είναι πλασμένο για να υποτάσσει και το θηλυκό για να υποτάσσεται…
Όσο οι άντρες φοβούνται ότι οι ποθητές γυναίκες θα επαναστατήσουν στην υποταγή που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν, τόσο τα πράγματα θα περιπλέκονται…. Τόσο το ένδοξο είδος του «αλήτη» άντρα και της «θηλυπρεπής» γυναίκας θα εξαφανίζονται, στην ανάγκη του ανθρώπινου είδους για αναπαραγωγή. Όσο οι άντρες βολεύονται με τα κακέκτυπα, τόσο οι γυναίκες θα τους ευνουχίζουν, σαν το μικρό παιδί που κλαίει όλο και ποιο δυνατά για να δηλώσει την παρουσία του. Οι άνδρες είναι φτιαγμένοι από ένστικτό, αυτό ορίζει την αρρενωπότητα τους, η γενετησία ενστικτώδης ορμή για κυριαρχία. Οι γυναίκες είναι φτιαγμένες από συνείδηση, να γνωρίζουν τη φύση του άντρα, να την αποδέχονται, να την προωθούν μέσα από την αντίδραση.
Τα πράγματα είναι απλά. Απλά εφαρμοστέ τα!!
Πηγή: filosofo.weebly.com
Please LIKE and SHARE, Thank you!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου